Dnevnik jednog trkača

Samo ime rubrike ne obećava mnogo, ali ovo neće biti baš klasičan dnevnik. Nećete pročitati “Dragi dnevniče danas sam trčao”, ali ću vam ipak približiti moje trčanje i staze kojima se krećem.

Kada sam počeo da trčim pre tri – četiri godine, brzo sam shvatio da želim da spojim ovaj novi hobi sa svojom velikom ljubavi – planinarenjem. Asfalt, buka, gužva i saobraćaj nisu bili ono što sam tražio u trčanju, već brda, šume i livade. Tada sam stvarno počeo da uživam u trčanju. Trčkaraš po ravnom, sjuriš se niz brzo a odmaraš na usponu. Prva šuma koju sam koristio za trening bila je “Grabovica” koja se nalazi u blizini moje kuće. U njoj se nalazi nekoliko izvora pitke vode, staze koje se prepliću i mnogo uspona. Postepeno sam proširio svoj poligon spajanjem šumskih puteva dok nisam shvatio da sam dosegnuo Gučevo sa jedne strane i Tronoške šume sa druge.

I do sada sam mnogo voleo svoje rodno mesto ali sada je to dobilo novu dimenziju. Moje trčanje više nije samo trening. Sada obuvam patike sa ciljam da pronađem neke nove staze, vidim zaseoke za koje nisam ni znao da postoje i proširim svoj poligon.

Ovde ću sumirati utiske nakon nekih zanimljivih ruta sa bitnim informacijama. Odakle krenuti, gde ima voda ili prodavnica, kakva je podloga, da li je i koliko je naseljeno.

Za sada toliko od mene. Potrudiću se da vam ovu rubriku učinim zanimljivom, pa za slučaj da ostanete bez ideja kuda protutnjati, setite se neke od ovih staza.

Sportski pozdrav,

Igor

Pretraži sajt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *